Viešbučių ir restoranų verslas

Programos aprašas | |
---|---|
Valstybinis kodas | 6531LX047 |
Vieta | Verslo vadybos fakultetas |
Studijų kryptis | L01 Verslas |
Suteikiamas kvalifikacinis laipsnis | Verslo vadybos profesinis bakalauras |
Studijų forma ir trukmė | Nuolatinė, 3 metai Ištęstinė, 4 metai |
Studijų apimtis kreditais | 180 |
Studijų planai | Nuolatinės ir nuolatinės (sesijinės) studijos Įstojusiems 2020 – 2021 – 2022 – 2023 m. Ištęstinės studijos Įstojusiems 2019 m. |
Profesinės veiklos galimybės
Galės dirbti viešbučiuose ir restoranuose vadovų asistentu, svečių priėmimo administratoriumi, pardavimų ar rezervacijų vadybininku, planuoti renginius, konferencijas, vadovauti padalinių darbui, įkurti svetingumo įmonę (kavinę, restoraną, kaimo turizmo sodybą, viešbutį ar kt.) ir vadovauti jos darbui.
Studijų programos rezultatai
Numatoma, kad programos absolventas gebės:
- Suprasti ir gebėti taikyti verslo valdymo principus bei naujausias vadybos teorijas praktinėje svetingumo veikloje.
- Suprasti socialinių, humanitarinių ir kitų mokslų teorijų pagrindus, gebėti juos darniai taikyti svetingumo verslo kūrimo ir valdymo veikloje.
- Rinkti, sisteminti, analizuoti ir apibendrinti empirinių (kiekybinių ir kokybinių) tyrimų duomenis, nustatyti svetingumo verslo valdymo problemas ir pasirinkti svetingumo verslo valdymo problemų sprendimo būdus iškeltiems uždaviniams atlikti, integruojant šiuolaikines informacines technologijas.
- Savarankiškai (kūrybiškai ir kritiška) taikyti mokslo ir profesinės veiklos žinias svetingumo verslo valdyme.
- Taikyti šiuolaikines technologijas svetingumo verslo procesams valdyti.
- Argumentuotai bendrauti žodžiu ir raštu svetingumo verslo kūrimo, valdymo ir plėtros klausimais, vadovaujantis profesine etika ir pilietiškumu.
- Mokytis visą gyvenimą. Siekti augimo pagal asmeninį pasirinkimą bei tobulinti profesines kompetencijas.
Nuolatinių ir nuolatinių (sesijinių) studijų planas
Įstojusiems 2020 – 2021 – 2022 – 2023 m.
1 semestras (30 kreditų) | ||
---|---|---|
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Socialinė verslo aplinka | 10 | E |
Apgyvendinimo paslaugų valdymas | 10 | E |
Ekonomika | 10 | E |
2 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Darnioji plėtra | 10 | E |
Maitinimo paslaugų valdymas | 10 | E |
Verslo užsienio kalba (pirma) | 10 | E |
3 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Rinkodara | 10 | P |
Įmonių materialiųjų ir finansinių išteklių valdymas | 10 | E |
Laisvai pasirenkamas modulis | 10 | E |
4 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Vadyba | 10 | E |
Profesinė praktika | 20 | A |
5 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Komunikacija | 10 | E |
Svetingumo projektų valdymas | 10 | P |
Verslo užsienio kalba (antroji) | 10 | E |
6 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Baigiamoji praktika | 20 | A |
Baigiamasis darbas | 10 | BD |
Laisvai pasirenkamą dalyką studentai renkasi iš siūlomų laisvai pasirenkamų dalykų sąrašo.
Vertinimas*:
E – egzaminas;
P – projektas;
A – ataskaita;
BD – baigiamasis darbas.
Ištęstinių studijų planas
Įstojusiems 2019 m.
1 semestras (20 kreditų) | ||
---|---|---|
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Socialinė verslo aplinka | 10 | E |
Darnioji plėtra | 10 | E |
2 semestras (20 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Verslo užsienio kalba (pirma) | 10 | E |
Apgyvendinimo paslaugų valdymas | 10 | E |
3 semestras (20 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Verslo užsienio kalba (antra) | 10 | E |
Maitinimo paslaugų valdymas | 10 | E |
4 semestras (20 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Ekonomika | 10 | E |
Rinkodara | 10 | P |
5 semestras (20 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Įmonių materialiųjų ir finansinių išteklių valdymas | 10 | E |
Laisvai pasirenkamas modulis | 10 | E |
6 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Vadyba | 10 | P |
Svetingumo profesinė praktika | 20 | A |
7 semestras (20 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Komunikacija | 10 | E |
Svetingumo projektų valdymas | 10 | P |
8 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Baigiamoji praktika | 20 | A |
Baigiamasis darbas | 10 | BD |
Laisvai pasirenkamą dalyką studentai renkasi iš siūlomų laisvai pasirenkamų dalykų sąrašo.
Vertinimas*:
E – egzaminas;
P – projektas;
A – ataskaita;
BD – baigiamasis darbas.