Viešbučių ir restoranų verslas
Programos aprašas | |
Valstybinis kodas | 6531LX047 |
Vieta | Verslo vadybos fakultetas |
Studijų kryptis | L01 Verslas |
Suteikiamas kvalifikacinis laipsnis | Verslo vadybos profesinis bakalauras |
Studijų forma ir trukmė | Nuolatinė, 3 metai |
Studijų apimtis kreditais | 180 |
Studijų planai | Nuolatinės ir nuolatinės (sesijinės) studijos Įstojusiems 2021–2023 m. Įstojusiems 2024 m. |
Profesinės veiklos galimybės
Galės dirbti viešbučiuose ir restoranuose vadovų asistentu, svečių priėmimo administratoriumi, pardavimų ar rezervacijų vadybininku, planuoti renginius, konferencijas, vadovauti padalinių darbui, įkurti svetingumo įmonę (kavinę, restoraną, kaimo turizmo sodybą, viešbutį ar kt.) ir vadovauti jos darbui.
Studijų programos rezultatai
Numatoma, kad programos absolventas gebės:
- Suprasti ir gebėti taikyti verslo valdymo principus bei naujausias vadybos teorijas praktinėje svetingumo veikloje.
- Suprasti socialinių, humanitarinių ir kitų mokslų teorijų pagrindus, gebėti juos darniai taikyti svetingumo verslo kūrimo ir valdymo veikloje.
- Rinkti, sisteminti, analizuoti ir apibendrinti empirinių (kiekybinių ir kokybinių) tyrimų duomenis, nustatyti svetingumo verslo valdymo problemas ir pasirinkti svetingumo verslo valdymo problemų sprendimo būdus iškeltiems uždaviniams atlikti, integruojant šiuolaikines informacines technologijas.
- Savarankiškai (kūrybiškai ir kritiška) taikyti mokslo ir profesinės veiklos žinias svetingumo verslo valdyme.
- Taikyti šiuolaikines technologijas svetingumo verslo procesams valdyti.
- Argumentuotai bendrauti žodžiu ir raštu svetingumo verslo kūrimo, valdymo ir plėtros klausimais, vadovaujantis profesine etika ir pilietiškumu.
- Mokytis visą gyvenimą. Siekti augimo pagal asmeninį pasirinkimą bei tobulinti profesines kompetencijas.
Nuolatinių ir nuolatinių (sesijinių) studijų planas
(Įstojusiems 2021–2023 m.)
1 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Socialinė verslo aplinka (verslo psichologija, verslo teisė, sociologija, įvadas į verslą) | 10 | E |
Apgyvendinimo paslaugų valdymas (apgyvendinimo paslaugos, priėmimo skyriaus darbas, viešbučių valdymo sistemos) | 10 | E |
Ekonomika (ekonomikos teorijos, ekonominė statistika) | 10 | E |
2 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Darnioji plėtra (socialiai atsakingas verslas, verslo etika, darbo ir civilinė sauga) | 10 | E |
Maitinimo paslaugų valdymas (gamybos ir tiekimo organizavimas, maisto ruošimo organizavimas integruojant higienos pagrindus, restoranų ir barų darbo organizavimas) | 10 | E |
Verslo užsienio kalba (pirma) | 10 | E |
3 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Rinkodara (svetingumo rinkodara, paslaugų pardavimas, elektroninė rinkodara) | 10 | P |
Įmonių materialiųjų ir finansinių išteklių valdymas (įmonės ekonomika, finansai, finansų apskaita, verslo informacijos valdymas) | 10 | E |
Laisvai pasirenkamas modulis | 10 | E |
4 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Vadyba (turizmo vadyba, vadyba) | 10 | E |
Profesinė praktika | 20 | A |
5 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Komunikacija (specialybės kalba, tarpkultūrinė komunikacija, viešasis kalbėjimas) | 10 | E |
Svetingumo projektų valdymas (konferencijų, renginių vadyba ir pobūvių organizavimas, laisvalaikio organizavimas, pasaulio šalių patiekalų technologija) | 10 | P |
Verslo užsienio kalba (antroji) | 10 | E |
6 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Baigiamoji praktika | 20 | A |
Baigiamasis darbas | 10 | BD |
Laisvai pasirenkamą modulį studentai susiformuoja rinkdamiesi iš siūlomų laisvai pasirenkamų dalykų ir modulių sąrašo.
Vertinimas*:
E – egzaminas;
P – projektas;
A – ataskaita;
BD – baigiamasis darbas.
Nuolatinių ir nuolatinių (sesijinių) studijų planas
(Įstojusiems 2024 m.)
1 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Apgyvendinimo paslaugų valdymas (apgyvendinimo paslaugos, viešbučių darbo organizavimas, viešbučių valdymo sistemos) | 10 | E |
Vadyba (turizmo vadyba, žmonių išteklių valdymas ir lyderystė) | 10 | E |
Verslo užsienio kalba (pirma) | 10 | E |
2 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Socialinė verslo aplinka (verslo psichologija, verslo teisė, įvadas į verslą, sociologija) | 10 | E |
Maitinimo paslaugų organizavimas (gamybos ir tiekimo organizavimas, maisto ruošimo organizavimas, restoranų ir barų darbo organizavimas) | 10 | E |
Verslo užsienio kalba (antra) | 10 | E |
3 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Darnioji plėtra (socialiai atsakingas verslas, verslo etika, darbo ir civilinė sauga) | 10 | E |
Rinkodara (rinkodara, elektroninė rinkodara ir DI įrankiai, pardavimas) | 10 | P |
Laisvai pasirenkamas modulis | 10 | E |
4 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Ekonomika ir finansai (ekonomikos teorijos, finansai, finansų apskaitos pagrindai) | 10 | E |
Profesinė praktika | 20 | A |
5 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Komunikacija (tarpkultūrinė komunikacija, specialybės kalba, viešasis kalbėjimas) | 10 | E |
Tyrimo metodologija (tyrimo metodologija, verslo informacijos valdymas, ekonominė statistika) | 10 | E |
Svetingumo projektų valdymas (konferencijų, renginių vadyba ir pobūvių organizavimas, laisvalaikio organizavimas, pasaulio šalių patiekalų technologija, kūrybiškumas) | 10 | P |
6 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Baigiamoji praktika | 20 | A |
Baigiamasis darbas | 10 | BD |
Laisvai pasirenkamą modulį studentai susiformuoja rinkdamiesi iš siūlomų laisvai pasirenkamų dalykų ir modulių sąrašo.
Vertinimas*:
E – egzaminas;
P – projektas;
A – ataskaita;
BD – baigiamasis darbas.