Viešbučių ir restoranų verslas
Programos aprašas | |
---|---|
Valstybinis kodas | 6531LX047 |
Vieta | Verslo vadybos fakultetas |
Studijų kryptis | L01 Verslas |
Suteikiamas kvalifikacinis laipsnis | Verslo vadybos profesinis bakalauras |
Studijų forma ir trukmė | Nuolatinė, 3 metai Ištęstinė, 4 metai |
Studijų apimtis kreditais | 180 |
Studijų planai | Nuolatinės ir nuolatinės (sesijinės) studijos Įstojusiems 2020 m. Įstojusiems 2021 m. Įstojusiems 2022 m. Ištęstinės studijos |
Profesinės veiklos galimybės
Galės dirbti viešbučiuose ir restoranuose vadovų asistentu, svečių priėmimo administratoriumi, pardavimų ar rezervacijų vadybininku, planuoti renginius, konferencijas, vadovauti padalinių darbui, įkurti svetingumo įmonę (kavinę, restoraną, kaimo turizmo sodybą, viešbutį ar kt.) ir vadovauti jos darbui.
Studijų programos rezultatai
Numatoma, kad programos absolventas gebės:
- analizuoti svetingumo verslo rinką, vertinti verslo aplinką ir planuoti veiklą;
- taikyti svetingumo standartus, valdyti viešbučių ir restoranų paslaugas;
- taikyti vadybos ir verslo aplinkos pažinimo metodus, valdyti žmogiškuosius išteklius;
- valdyti ir kontroliuoti finansinius ir materialinius išteklius bei valdyti pokyčius;
- analizuoti ir užtikrinti viešbučių ir restoranų svečių poreikius, rengti ir įgyvendinti svetingumo projektus;
- komunikuoti su šalies ir užsienio svečiais bei svetingumo verslo partneriais.
Nuolatinių ir nuolatinių (sesijinių) studijų planas
Įstojusiems 2020 m.
Įstojusiems 2022 m.
1 semestras (30 kreditų) | ||
---|---|---|
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Socialinė verslo aplinka | 10 | E |
Apgyvendinimo paslaugų valdymas | 10 | E |
Ekonomika | 10 | E |
2 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Darnioji plėtra | 10 | E |
Maitinimo paslaugų valdymas | 10 | E |
Verslo užsienio kalba (pirma) | 10 | E |
3 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Rinkodara | 10 | P |
Įmonių materialiųjų ir finansinių išteklių valdymas | 10 | E |
Laisvai pasirenkamas modulis | 10 | E |
4 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Vadyba | 10 | E |
Profesinė praktika | 20 | A |
5 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Komunikacija | 10 | E |
Svetingumo projektų valdymas | 10 | P |
Verslo užsienio kalba (antroji) | 10 | E |
6 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Baigiamoji praktika | 20 | A |
Baigiamasis darbas | 10 | BD |
Ištęstinių studijų planas
Įstojusiems 2019 m.
1 semestras (20 kreditų) | ||
---|---|---|
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Socialinė verslo aplinka | 10 | E |
Darnioji plėtra | 10 | E |
2 semestras (20 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Verslo užsienio kalba (pirma) | 10 | E |
Apgyvendinimo paslaugų valdymas | 10 | E |
3 semestras (20 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Verslo užsienio kalba (antra) | 10 | E |
Maitinimo paslaugų valdymas | 10 | E |
4 semestras (20 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Ekonomika | 10 | E |
Rinkodara | 10 | P |
5 semestras (20 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Įmonių materialiųjų ir finansinių išteklių valdymas | 10 | E |
Laisvai pasirenkamas modulis | 10 | E |
6 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Vadyba | 10 | P |
Svetingumo profesinė praktika | 20 | A |
7 semestras (20 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Komunikacija | 10 | E |
Svetingumo projektų valdymas | 10 | P |
8 semestras (30 kreditų) | ||
Privalomas modulis | Kreditų skaičius | Vertinimas* |
Baigiamoji praktika | 20 | A |
Baigiamasis darbas | 10 | BD |
Laisvai pasirenkamą dalyką studentai renkasi iš siūlomų laisvai pasirenkamų dalykų sąrašo.
Vertinimas*:
E – egzaminas;
P – projektas;
A – ataskaita;
BD – baigiamasis darbas.