Karjeros diena Salotų ūkyje: mokiniai išsiaiškino sveikos mitybos ir šiuolaikinio ūkininkavimo paslaptis

2025-09-23

Rugsėjo 19 d. Salotų ūkyje, Raseinių rajone, vyko Vilniaus kolegijos vykdomos EIT Food edukacinės programos „FoodEducators“ inicijuota Karjeros diena. Renginyje dalyvavo Kauno Martyno Mažvydo progimnazijos, Kauno Švento Kazimiero progimnazijos ir Kauno rajono Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniai ir mokytojai.

Ūkio įkūrėjai Irma ir Vaidas Nagreckiai supažindino dalyvius su salotų auginimo procesu, pristatė modernią žemės ūkio techniką bei pakvietė vaikus patiems išbandyti ūkininkų darbus. Mokiniai ne tik stebėjo, kaip ruošiamos salotos prekybos tinklams, bet ir turėjo galimybę patys susikurti sveiką užkandį iš šviežių daržovių.

„Dažniausiai salotų laukus matome tik pro automobilio langą. Tokie renginiai suteikia vaikams galimybę ne tik pamatyti, bet ir patiems įsitraukti, prisiliesti prie maisto. Tokios patirtys kuria prisiminimus ir padeda ateityje formuoti sveikus mitybos įpročius.“, – sakė Ričardas Rimkus, „FoodEducators“ komandos atstovas.

Karjeros dienos tikslas – supažindinti mokinius su sveikos mitybos nauda ir šiuolaikinio žemės ūkio galimybėmis. Renginio pabaigoje vaikai namo parsivežė ne tik naujų žinių bei įspūdžių, bet ir lauktuvių.

Vilniaus kolegijos „FoodEducators“ komanda planuoja ir toliau organizuoti edukacinius renginius bei jau spalio mėnesį pakvies vyresnių klasių mokinius į kitą Karjeros dieną.