2021 m. kovo 26 dieną VK Sveikatos priežiūros fakultete įvyko mokslinis praktinis seminaras „Dietiniai patiekalai pasninko ir švenčių metu”, kurį nuotoliniu būdu MS TEAMS platformoje stebėjo VK darbuotojai, Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universiteto studentai bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos darbuotojai.

Seminarą vedė lektorės Erika Dzimidaitė (Sveikatos priežiūros fakulteto Medicinos technologijų ir dietetikos katedra) ir Danutė Jakštienė (Verslo vadybos fakulteto Turizmo katedra), dalyvavo Sveikatos priežiūros fakulteto studijų programos „Dietetika“ antro kurso studentės.

Studentės, būsimos dietistės, klausytojus supažindino su dietiniais patiekalais, svarbiausiais tinkamo maitinimosi aspektais ir patiekalų gamybos būdais, lietuvių pasninko ir švenčių maisto gaminimo tradicijomis. Seminaro metu buvo gaminami dietiniai patiekalai, aptarti patiekalų gamybos būdai, patiekalų sudėtinės dalys bei poveikis sveikatai. Pateiktas pagamintų patiekalų maistingumas ir kaloringumas. Dalyviai turėjo galimybę susipažinti su technologinėmis patiekalų gamybos kortelėmis ir įsitikinti, kad tokiems patiekalams paruošti nereikia daug laiko, galima lengvai pasigaminti dietinius patiekalus ne tik pasninko ar švenčių stalui, bet mėgautis sveikatai palankiais patiekalais kiekvieną dieną.

Būkite žvalūs ir sveiki, energingi ir darbingi!

Sveikatos priežiūros fakulteto

Medicinos technologijų ir dietetikos katedros lektorė

Erika Dzimidaitė