Lapkričio mėnesį Verslo vadybos fakulteto dėstytoja Kristina Mečinskaitė-Stankevič, Viešbučių ir restoranų studijų programos trečio kurso studentė Laura Pilipaitė bei Įstaigų administravimo studijų programos trečio kurso studentė Gabija Nalivaikaitė dalyvavo Silezijos universitete Opavoje (Čekija) atstovų surengtame renginyje „Gastronomy project 2019. Autumn on the table”.

Renginio tikslas – kelti dalyvių dalykines kompetencijas maisto ruošimo organizavimo srityje, didinti dėstytojų ir studentų tarptautinį mobilumą. „Gastronomy project 2019. Autumn on the table” dalyviai iš skirtingų šalių dirbo ir mokėsi kartu, naudodami skirtingas maisto ruošimo praktikas, atliekų utilizavimo ir kontrolės mechanizmus. Studentų ir dėstytojų komandos gamino savo nacionalinės virtuvės patiekalus, rengė ir pristatė prezentacijas apie nacionalinę virtuvę, dalinosi gerosios praktikos pavyzdžiais, kurios skatina padaryti darnųjį maisto ruošimą įprasta Viešbučių ir restoranų verslo disciplinos dalimi.

Be to, šio vizito metu Verslo vadybos fakulteto lektorė Kristina Mečinskaitė-Stankevič susitiko su Silezijos universiteto Opavoje Erasmus koordinatore Katerina Knoppova, kuri supažindino dėstytoją su Viešbučių ir restoranų verslo studijų programoje taikomais metodais ir praktikų organizavimo ypatumais.