Maisto technologija

Programos aprašas
Valstybinis kodas 6531FX004
Vieta Agrotechnologijų fakultetas
Studijų kryptis F06 Maisto technologijos
Suteikiamas kvalifikacinis laipsnis Technologijų mokslų profesinis bakalauras
Studijų forma ir trukmė Nuolatinė, 3 metai Nuolatinė sesijinė, 3 metai
Studijų apimtis kreditais 180
Studijų planai

Nuolatinės, nuolatinės sesijinės studijos

Įstojusiems 2021 m.
Įstojusiems 2022 m.
Įstojusiems 2023 m.

Profesinės veiklos galimybės

Absolventai galės dirbti maisto pramonės, viešojo maitinimo, prekybos įmonėse, organizuoti maisto gamybą, kvalifikuotai valdyti gamybos procesą, gaminti kokybišką produkciją, atitinkančią ES teisės aktus.

Studijų programos rezultatai

Numatoma, kad absolventas gebės:

Specializacija Duonos kepimo technologija:

Specializacija Mėsos produktų technologija:

Specializacija Maitinimo įmonių gamybos technologija:


Nuolatinių, nuolatinių sesijinių studijų planas

(įstojusiems 2021 m.)

1 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Matematika ir taikomosios kompiuterinės programos10E
Chemija 110E
Augalinės kilmės maisto produktų technologija10E
2 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Komunikacija10E
Chemija 210E
Gyvūninės kilmės maisto produktų technologija10E
   
3 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Mityba ir maisto chemija10E
Maisto dizainas ir inovacijos5P
Etninio paveldo maisto technologijos5P
Aplinkosauga ir tvari gamyba10E
4 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Maisto sauga ir kokybė10E
Bendroji technologinė ir maisto kokybės profesinės veiklos praktika10A
Specializacijų moduliaiKreditų skaičiusVertinimas*
Specializacija Duonos kepimo technologija
Duonos kepimo technologijos ir įrengimai10E
Specializacija Mėsos produktų technologija
Skerdimo ir mėsos produktų gamybos technologija ir įrengimai10E
Specializacija Maitinimo įmonių gamybos technologija
Maitinimo įmonių gamybos technologija ir įrengimai10E
5 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Verslumo pagrindai10P
Specialiųjų technologijų profesinės veiklos praktika10A
Specializacijų moduliaiKreditų skaičiusVertinimas*
Specializacija Duonos kepimo technologija
Duonos kepinių saugos ir kokybės valdymas ir užtikrinimas10E
Specializacija Mėsos produktų technologija
Mėsos produktų saugos ir kokybės valdymas ir užtikrinimas10E
Specializacija Maitinimo įmonių gamybos technologija
Maitinimo įmonių gamybos saugos ir kokybės valdymas ir užtikrinimas10E
6 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Baigiamoji profesinės veiklos praktika10A
Baigiamasis darbas (projektas)10BD
Laisvai pasirenkamas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Laisvai pasirenkamas modulis4E
Laisvai pasirenkamas modulis6E

Laisvai pasirenkamą modulį studentai renkasi iš siūlomo laisvai pasirenkamų modulių sąrašo.

Vertinimas*:

E – egzaminas;

P – projektas;

A – ataskaita;

BD – baigiamasis darbas.

Nuolatinių, nuolatinių sesijinių studijų planas
(įstojusiems 2022, 2023 m.)

1 semestras (30 kreditų) 
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Matematika ir taikomosios kompiuterinės programos10E
Komunikacija10E
Augalinės kilmės maisto produktų technologija10E
2 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Aplinkosauga ir tvari gamyba10E
Chemija 110E
Gyvūninės kilmės maisto produktų technologija10E
   
3 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Mityba ir maisto chemija10E
Maisto dizainas ir inovacijos5P
Etninio paveldo maisto technologijos5P
Chemija 210E
4 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Maisto sauga ir kokybė10E
Laisvai pasirenkamas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Laisvai pasirenkamas modulis4E
Laisvai pasirenkamas modulis6E
Bendroji technologinė ir maisto kokybės profesinės veiklos praktika10A
5 semestras (30 kreditų)
Specializacijų moduliaiKreditų skaičiusVertinimas*
Specializacija Duonos kepimo technologija
Duonos kepimo technologijos ir įrengimai10E
Duonos kepinių saugos ir kokybės valdymas ir užtikrinimas10E
Specialiųjų technologijų profesinės veiklos praktika10A
Specializacija Mėsos produktų technologija
Skerdimo ir mėsos produktų gamybos technologija ir įrengimai10E
Mėsos produktų saugos ir kokybės valdymas ir užtikrinimas10E
Specialiųjų technologijų profesinės veiklos praktika10A
Specializacija Maitinimo įmonių gamybos technologija
Maitinimo įmonių gamybos technologija ir įrengimai10E
Maitinimo įmonių gamybos saugos ir kokybės valdymas ir užtikrinimas10E
Specialiųjų technologijų profesinės veiklos praktika10A
6 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Verslumo pagrindai10P
Baigiamoji profesinės veiklos praktika10A
Baigiamasis darbas (projektas)10BD

Laisvai pasirenkamą modulį studentai renkasi iš siūlomo laisvai pasirenkamų modulių sąrašo.

Vertinimas*:

E – egzaminas;

P – projektas;

A – ataskaita;

BD – baigiamasis darbas.