Seminaras „Nuostabus augalų pasaulis. Ką jaučia augalai?“


Renginio detalės


Trumpai apie renginį Ar jaučia augalai, kaip jie bendrauja? Doc. dr. Vilma Kisnierienė,  Gyvybės mokslų centro Neurobiologijos ir biofizikos katedra.

Kaip parodyti, kad augalai jaučia ir bendrauja vieni su kitais? Kokiais metodais galime užregistruoti, kad augalai gali girdėti?  Kaip galime suprasti, kad augalai informaciją apie išorinę aplinką analizuoja, ją perduoda kitiems  o  po to imasi veiksmų? Kodėl galime teigti, kad  bendravimui augalai naudoja požeminį „internetą“. Kaip sužinome, kad augalai gali būti ir altruistai, ir konkurentai, ir vabzdžiaėdžiai?

Augalas – edukacinė priemonė. Ruduo Lietuvos saugomų augalų kolekcijoje. Augalų sėklos (stebėjimas, rinkimas). Aromatiniai augalai ir arbatos, jų degustacija. Lektoriai: doc. dr. O. Motiejūnaitė, doc. dr. R. Kondratienė, doc. dr. G. Palaitytė, I. Jančauskienė, Vilniaus kolegija.

 

Laikas 2018 m. rugsėjo 27 d., 14.00 – 17.00 val.
Vieta Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakultete, Kraštotvarkos ir agroverslo technologijos katedroje. (Dvaro g. 1, Korpusas 2, Buivydiškės, Vilniaus r.)
Organizatorius Kraštotvarkos ir agroverslo technologijos katedra, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio ir transporto departamento Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus Aplinkos apsaugos poskyris
Kontaktai VK docentė Rimantė Kondratienė – +370 5 219 16 53

Ekologė Ona Motiejūnaitė – +370 5 211 24 61

Renginio draugai Mokslininkai, pedagogai, mokiniai, studentai