2017 m. lapkričio 2 d. Maisto technologijos studijų programos pirmakursiai Rūta Kniežaitė, Ąžuolas Gudukas, Paulius Vepštas, Domantas Povilaitis, lektorės Elena Surkienė ir Laimutė Milašienė dalyvavo tęstiniuose mokymuose „Kulinarijos studija“, kuri yra tarptautinio kulinarinio instituto IFSE padalinys Lietuvoje. Studijai vadovauja virtuvės šefas Gian Luca Demarco. Tai buvo antrasis maistininkų susitikimas su įžymiu Italijos maisto gamybos šefu Gian Luca. Vyko praktinės treniruotės, pasiruošiamieji darbai, pamokymai, nuo chemijos iki technologijų, kurių metu studentai turėjo galimybę sukurti kompozicijų iš daržovių, vakuumuoti ir pasidžiaugti savo meniškais darbais. Maisto technologijos katedros studentai lapkričio 9 – 11 d. d. dalyvaus Baltijos šalių Maisto ir gėrimų parodoje 2017 Electrolux virtuvės studijoje-scenoje (LITEXPO). Čia vyks užsiėmimas (workshop‘as), kurio metu studentai drauge su Luca Demarco mokins lankytojus naudotis Elektrolux vakuumavimo technologijomis, padės parodos lankytojams gražiai supjaustyti, išdėlioti, įpakuoti bei vakuumuoti produktus, meniškai išpildyti savo „suvenyrus“. Kiekvienas workshop‘o dalyvis pasibaigus užsiėmimui su savimi turės suvenyrą – originaliai paruoštą vakuumavimo maišelį su gražiai įpakuotais produktais. Kviečiame apsilankyti parodoje, laukia prizai…

Tai bus puiki proga studentams ir dėstytojams artimiau susipažinti su naujomis maisto gaminimo technologijomis ir į maistą pažvelgti ne tik kaip į produktą, o į maistą – kaip  meno kūrinį, pamatyti kulinarinio šou užkulisius, susitikti su garsiais virtuvės šefais.

Susitikimo metu buvo aptartos „Kulinarijos studijos“ ir Maisto technologijos katedros tolimesnio bendradarbiavimo galimybės.

Maisto technologijos katedros vedėja  Laimutė Milašienė