2015 m. lapkričio 19 d. Maisto technologijos studijų programos studentų komanda Julius Penkauskas, Saulė Kalinauskaitė, Monika Vaškevičiūtė ir Greta Slavinskaitė dalyvavo tarptautinio konkurso „Maisto technologas 2015“ antrajame etape. Studentus lydėjo ir jiems pasirengti padėjo Maisto technologijos katedros dėstytojai Gintaras Riauba, Jurgita Lazdauskienė, Jolita Savickienė ir Laimutė Milašienė. Konkursą organizavo Kauno kolegijos Technologijų ir kraštovaizdžio fakulteto Maisto technologijos katedra (Lietuva) kartu su Valachijos universiteto Aplinkos inžinerijos ir maisto mokslo fakultetu (Rumunija), kurio tikslas – skatinti studentų kūrybiškumą, savarankiškumą, plėtoti profesinius jų gebėjimus maisto technologijos ir saugos srityse, bendradarbiaujant su Lietuvos ir užsienio aukštosiomis mokyklomis. Tarptautinio konkurso II etape dalyvavo 11 komandų iš Latvijos žemės ūkio universiteto, Baltarusijos Jankos Kupalos universiteto, Rumunijos Valachijos universiteto, Klaipėdos valstybinės kolegijos, Alytaus kolegijos, Utenos kolegijos, Vilniaus kolegijos ir Kauno kolegijos. Antrasis etapas vyko Kauno kolegijos mikrobiologijos, maisto produktų kokybės ir juslinės analizės laboratorijose, kuriose studentų komandos atliko praktines užduotis: skaičiavo mikroorganizmų kolonijas, dažė mėginius ir juos atpažino, nustatinėjo druskos kiekį mėsos gaminiuose bei jusliškai įvertino gėrimus. Užduočių atlikimas laboratorijose truko po 45 min. Kol studentų komandos dirbo laboratorijose, lydintieji komandų dėstytojai svečiavosi įmonėje Mondelez international (Kraft food Lietuva, AB) – saldus pasaulis. Vėliau vyko protmūšis ir namų darbų pristatymas. MT studentų komanda pateikė pačių iš anksto pagamintą tradicinį atstovaujamo regiono maisto gaminį kartu su 5 minučių vaizdo įrašu – nufilmuotu gamybos procesu. Mūsų komanda pagamino gaminį, tinkantį visoms Vilniaus krašte gyvenančioms mažumoms ir gaminį pavadino „Vilniaus verbos“. Video filmuko operatoriumi – studentu už kadro buvo MT14A grupės studentas Julius Lochmotko. Komisija, kuri buvo sudaryta iš maisto pramonės įmonių atstovų, įvertino komandų atliktas praktines, intelektualias ir namų užduotis,  ir paskelbė rezultatus. Pirma vieta atiteko Latvijos žemės ūkio universiteto komandai, antra – Vilniaus kolegijos komandai ir trečia – Baltarusijos Jankos Kupalos universiteto komandai. Džiaugiamės, esame šaunuoliai, esame stipriausia Lietuvos kolegijų komanda – esame tarp kitų šalių universitetų…

Dėkojame Kauno kolegijos Technologijų ir kraštovaizdžio fakulteto Maisto technologijos katedros kolektyvui už puikų renginį ir jo organizavimą.

Maisto technologijos katedros vedėja Laimutė Milašienė