Viešbučių ir restoranų verslas

Programos aprašas
Valstybinis kodas 6531LX047
Vieta Verslo vadybos fakultetas
Studijų kryptis L01 Verslas
Suteikiamas kvalifikacinis laipsnis Verslo vadybos profesinis bakalauras
Studijų forma ir trukmė Nuolatinė, 3 metai
Ištęstinė, 4 metai
Studijų apimtis kreditais 180
Studijų planai Nuolatinės studijos
Įstojusiems 2017 m.
Įstojusiems 2018 m.


Ištęstinės studijos

Įstojusiems 2017 m.
Įstojusiems 2018 m.

Profesinės veiklos galimybės

Galės dirbti viešbučiuose ir restoranuose vadovų asistentu, svečių priėmimo administratoriumi, pardavimų ar rezervacijų vadybininku, planuoti renginius, konferencijas, vadovauti padalinių darbui, įkurti svetingumo įmonę (kavinę, restoraną, kaimo turizmo sodybą, viešbutį ar kt.) ir vadovauti jos darbui.

Studijų programos rezultatai

Numatoma, kad programos absolventas gebės:

  • analizuoti svetingumo verslo rinką, vertinti verslo aplinką ir planuoti veiklą;
  • taikyti svetingumo standartus, valdyti viešbučių ir restoranų paslaugas;
  • taikyti vadybos ir verslo aplinkos pažinimo metodus, valdyti žmogiškuosius išteklius;
  • valdyti ir kontroliuoti finansinius ir materialinius išteklius bei valdyti pokyčius;
  • analizuoti ir užtikrinti viešbučių ir restoranų svečių poreikius, rengti ir įgyvendinti svetingumo projektus;
  • komunikuoti su šalies ir užsienio svečiais bei svetingumo verslo partneriais.

Nuolatinių studijų planas

Įstojusiems 2017 m.
Įstojusiems 2018 m.

1 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulis Kreditų skaičius Vertinimas*
Socialinė verslo aplinka 10 E
Apgyvendinimo paslaugų valdymas 10 E
Darnioji plėtra 10 E
2 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulis Kreditų skaičius Vertinimas*
Maitinimo paslaugų valdymas 10 E
Ekonomika 10 E
Verslo užsienio kalba (pirma) 10 E
3 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulis Kreditų skaičius Vertinimas*
Įmonių materialinių ir finansinių išteklių valdymas 10 E
Rinkodara 10 P
Laisvai pasirenkamas modulis Kreditų skaičius Vertinimas*
Laisvai pasirenkamas dalykas 1 10 E
Laisvai pasirenkamas dalykas 2
Laisvai pasirenkamas dalykas 3
4 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulis Kreditų skaičius Vertinimas*
Vadyba 10 E
Profesinė (svetingumo) praktika 20 A
5 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulis Kreditų skaičius Vertinimas*
Svetingumo projektų valdymas 10 P
Komunikacija 10 E
Verslo užsienio kalba (antra) 10 E
6 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulis Kreditų skaičius Vertinimas*
Baigiamoji praktika 20 A
Baigiamasis darbas 10 BD

Ištęstinių studijų planas

Įstojusiems 2017 m.
Įstojusiems 2018 m.

1 semestras (20 kreditų)
Privalomas modulis Kreditų skaičius Vertinimas*
Socialinė verslo aplinka 10 E
Darnioji plėtra 10 E
2 semestras (20 kreditų)
Privalomas modulis Kreditų skaičius Vertinimas*
Apgyvendinimo paslaugų valdymas 10 E
Verslo užsienio kalba (pirma) 10 E
3 semestras (20 kreditų)
Privalomas modulis Kreditų skaičius Vertinimas*
Maitinimo paslaugų valdymas 10 E
Ekonomika 10 E
4 semestras (20 kreditų)
Privalomas modulis Kreditų skaičius Vertinimas*
Rinkodara 10 P
Verslo užsienio kalba (antra) 10 E
5 semestras (20 kreditų)
Privalomas modulis Kreditų skaičius Vertinimas*
Įmonių materialinių ir finansinių išteklių valdymas 10 E
Laisvai pasirenkamas modulis Kreditų skaičius Vertinimas*
Laisvai pasirenkamas dalykas 1 10 E
Laisvai pasirenkamas dalykas 2
Laisvai pasirenkamas dalykas 3
6 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulis Kreditų skaičius Vertinimas*
Vadyba 10 E
Svetingumo (profesinė praktika) 20 A
7 semestras (20 kreditų)
Privalomas modulis Kreditų skaičius Vertinimas*
Komunikacija 10 E
Svetingumo projektų valdymas 10 P
8 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulis Kreditų skaičius Vertinimas*
Baigiamoji praktika 20 A
Baigiamasis darbas 10 BD

Laisvai pasirenkamą dalyką studentai renkasi iš siūlomų laisvai pasirenkamų dalykų sąrašo.

Sutartinis žymėjimas:
E – egzaminas;
P – projektas;
A – ataskaita;
BD – baigiamasis darbas.