2018 m. birželio 18–22 d. Vilniaus kolegijos Užsienio kalbų centro lektorė Virginija Andriusevičienė su dėstymo vizitu pagal Erasmus+ mainų programą lankėsi Edinburge

2018-07-04

Vizito metu dėstytoja susipažino su slaugytojų rengimo Jungtinėje Karalystėje ypatumais bei universiteto turimais ištekliais. V. Andriusevičienė atliko paciento vaidmenį vienos slaugos studentės egzamino OSCE (angl. Objective Structured Clinical Examination) perlaikyme, dalyvavo valandos trukmės praktiką atliekančios būsimos bendruomenės slaugytojos konsultacijoje su praktikos vadove ir kuruojančia dėstytoja Lisa Luhanga, lankėsi Sveikos gyvensenos centre ir aktyviai domėjosi sveikatos priežiūros terminais.

Karalienės Margaretės universitetas maloniai nustebino didžiule pagalba mokymosi problemų turintiems studentams. Jiems rengiamos konsultacijos ir parengta gausybė dalomosios medžiagos apie efektyvų mokymąsi – dėmesio sukaupimą, įsiminimo metodus, refleksijos būdus, akademinio rašymo ypatumus ir pan., kuria kurso dėstytojai mielai pasidalino su viešnia. Taip pat buvo nepaprastai įdomu ir naudinga semtis kalbos mokymo patirties dalyvaujant parengiamuosiuose anglų kalbos kursuose. Juose kalbos įgūdžius tobulino būsimos muzikos ir meno terapijos studentės iš Islandijos, Pietų Korėjos ir Taivano.

Vizito organizatorius, Slaugos katedros lektorius dr. David Banks supažindino su kolegomis ir administracijos darbuotojais bei inicijavo pokalbį apie studentų mainus 2018/2019 m. m.  Planuojama, kad Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros fakultetas galėtų priimti bent 2 Karalienės Margaretės universiteto studentus praktikai Vilniaus ligoninėse.

Virginija Andriusevičienė,
VK Užsienio kalbų centro lektorė