Mados dizaino studijų programos studentų darbų paroda „Eko mada“ Dizaino savaitėje

2017-04-26

Maištaudami prieš greitos mados įsigalėjimą šioje industrijoje Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto Mados dizaino studijų programos antro kurso studentai nusprendė sukurti atskirų modelių kolekciją iš antrinių žaliavų, taip pat panaudojant įvairias medžiagų manipuliacijos technikas.

Eko mados tikslas ne tik išsaugoti ir puoselėti gamtą, bet kartu tai yra puikus būdas parodyti savo požiūrį į svarbias bei aktualias šių dienų problemas, atkreipti dėmesį ir priversti susimąstyti apie tai, kas iš tikrųjų svarbu.  Be to, šis projektas buvo puiki proga per savo kūrybą perduoti svarbias socialines žinutes, nes kaip kitaip jei ne kartais estetiškais, kartais šokiruojančiais darbais menininkai gali pranešti pasauliui apie save?

Viena iš studenčių savo ramią sielą sudėjo į gamtos įkvėptą, saulėleidžio atspalviais margintą modelį.

Viena iš aktualiausių šiuo metu – karo tema tapo darbo „Taikos (ne)reikia?“ atspirties tašku. Darbas keliantis klausimą, į kurį turėtų kiekvienas pats sau atsakyti.

Šiuolaikiniams menų srities studijų studentams itin aktualią skurdo problemą Lietuvoje atspindi darbas „Feed Me“, įkvėptas „kūrybos iš skurdo“.

Festivalis „Dizaino savaitė 2017“, nusidriekiantis kone per visą Lietuvą, yra puiki proga studentams parodyti savo kūrybą, atskleisti mintis, fantazijas ir požiūrį į aktualiausias problemas. Nes tik rodant save plačiajai visuomenei ir sulaukiant kritikos bei kitų nuomonių galima tobulėti.

Paroda unikali dar ir tuo, kad visi studentų darbai labai skirtingi – vieni kelia klausimus apie šiandienos aktualijas, kiti dvelkia nostalgija 19-to amžiaus madai. Bet visus darbus vienija tai, kad jie pareikalavo ilgų kūrybinių ieškojimų bei kruopštumo ir kantrybės.

Tad kviečiame visus meno, o ypač mados dizaino, gerbėjus ateiti į parodos „Eko mada“ atidarymą 2017 m. gegužės 2 d. 16:00 val., VGTU bibliotekos „Galerijo A“, Saulėtekio al. 14.

O parodą galėsite aplankyti visos „Dizaino savaitės 2017“ metu, t. y. gegužės 2-7 dienomis.

http://www.dizainosavaite.lt/event/vilniaus-kolegijos-menu-ir-kurybiniu-technologiju-fakultetas-eco-mada/