Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros fakultetas, bendradarbiaudamas su uždarąja akcine bendrove „Integrity PR“, įgyvendinančia trejų metų trukmės (2015–2018) ES projektą „Sultys ir glotnučiai – SMART formos vitaminai“, 2016 m. balandžio 6 d. surengė informacinį edukacinį seminarą Sveikatos priežiūros fakulteto studentams ir dėstytojams apie sultis ir glotnučius (trintus vaisius ir daržoves), paremtą „Millward Brown“ tyrimu, Lenkijos sulčių gamintojų asociacijos (KUPS) informacija apie sultis ir glotnučius bei fakulteto vidine informacija.

Seminaro metu pranešimus skaitė studijų programos „Dietetika“ pirmo ir antro kurso studentės: Gerda Lukšaitė, Giedrė Mažonienė, Eglė Smalakytė, Reda Mickūnaitė, Greta Žėkaitė, Karolina Juškaitė ir Karolina Domarkaitė. Jos pristatė „Millward Brown“ atlikto tyrimo „Lietuvos šeimų maitinimosi įpročiai bei požiūris į sultis ir glotnučius“ rezultatus, bendrąsias maitinimosi rekomendacijas, pateikė informaciją apie sulčių ir glotnučių gamybos procesą, pakavimą ir produktų kokybę, maistines medžiagas sultyse ir glotnučiuose, jų vartojimo naudą.

Biomedicininės diagnostikos
ir dietetikos katedros vedėja dr. Erika Kubilienė