Maisto technologijos katedros kvietimu rugsėjo 2 dieną Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakultete viešėjo UAB „Malsena Plius“ generalinis direktorius Gintautas Migonis, kokybės laboratorijos vedėja Laima Jankauskienė ir įmonės kokybės tyrimų laboratorijos laborantė Aistė Kazakauskienė (Maisto technologijos studijų programos 2011 m. absolventė). „Malsena“ – viena stambiausių ir pažangiausių grūdų perdirbimo pramonės įmonių Lietuvoje. Pasitelkusi modernią malybos technologiją, bendrovė gamina platų produkcijos asortimentą: įvairių rūšių kvietinius ir ruginius miltus, miltų mišinius, manus, kvietinius gemalus bei sėlenas. Pažangios technologijos leidžia įmonei prisitaikyti prie laikmečio keliamų reikalavimų – pateikti vartotojui aukščiausios kokybės produktą. Senas miltų bei mišinių gamybos tradicijas sėkmingai tęsia UAB „Malsena plius“, susikoncentravusi Vievyje ir nuolat atnaujinanti produkcijos asortimentą. Susitikimo su Maisto technologijos studijų programos studentais, MT katedra metu buvo apžvelgtas specialistų ir kompetencijų poreikis šiandieninėje darbo rinkoje, bendrų projektų perspektyva ir bendradarbiavimo galimybės. Bendrovė ieško maisto technologijos krypties specialistų, gali pasiūlyti puikias mokymosi, tobulėjimo, praktikų bei įsidarbinimo galimybes geriausiems studentams.

Rugsėjo 11 dieną Agrotechnologijų fakultete viešėjo UAB „Zeelandia“ kokybės kontrolės vadovė Asta Eitutienė. UAB „Zeelandia“ – inovatyvi, pirmenybę kokybei teikianti kompanija, dirbanti duonos, konditerijos ingredientų, margarino versle. Savo klientams tiekianti tik aukščiausios kokybės produktus, pagamintus iš kruopščiai atrinktų ir patikrintų žaliavų. Susitikimo su Maisto technologijos studijų programos studentais, MT katedros dėstytojais metu vadovė pristatė įmonės veiklą, akcentavo, kad kompanijai labai svarbu ugdyti savo kartą ir taip išsaugoti įmonės tvarumą, pateikė bendradarbiavimo pasiūlymą – bendrą projektą tarp ATF MT katedros ir kompanijos, kuris vyks etapais: I etapas – seminarai ir paskaitos, kurių metu studentai ir dėstytojai turės puikią galimybę kartu su įmonės technologais ir konditeriais sudalyvauti paskaitose ir seminaruose, gaus mokomąją medžiagą, ją pritaikys  praktiškai naudojant įmonės žaliavas, išgirs naudingos informacijos apie profesijai aktualius klausimus; II etapas – veikla po seminarų, siekdama išsaugoti projekto tęstinumą bei tvarumą UAB „Zeelandia“ po seminarų suteiks galimybę studentams dirbti su kompanijos žaliavomis; III etapas – studentų motyvacija, studentai iš šio projekto gaus visokeriopą  naudą ir privilegijas: įsidarbinti, nemokamas praktikas kepyklose, kvietimus į įmonės rengiamus seminarus klientams ir geriausiems studentams – kelionę į kompanijos gamyklas kitose šalyse. Po seminarų bus išduodami sertifikatai visiems studentams bei rekomendacijos geriausiems. UAB „Zeelandia“ siūlo puikias mokymosi, tobulėjimo, praktikų ir įsidarbinimo galimybes.

Priimtinas tolesnio bendradarbiavimo formas Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto Maisto technologijos katedra, UAB „Malsena Plius“ ir UAB „Zeelandia“ jau įformino bendradarbiavimo sutartimis.

Maisto technologijos katedros vedėja Laimutė Milašienė