2015 m. lapkričio 3 d. Maisto technologijos studijų programos studentų komanda Julius Penkauskas, Saulė Kalinauskaitė, Monika Vaškevičiūtė ir Greta Slavinskaitė dalyvavo tarptautinio konkurso „Maisto technologas 2015“ pirmajame etape. Konkursą organizavo Kauno kolegijos Technologijų ir kraštovaizdžio fakulteto Maisto technologijos katedra, kurio tikslas – skatinti studentų kūrybiškumą, savarankiškumą, plėtoti profesinius jų gebėjimus maisto technologijos ir saugos srityse, bendradarbiaujant su Lietuvos ir užsienio aukštosiomis mokyklomis. Šis konkursas vyks dviem etapais. Geriausius testo įvertinimus gavusios komandos bus kviečiamos dalyvauti antrajame etape, kur turės atlikti praktines užduotis mikrobiologijos ir maisto produktų kokybės nustatymo laboratorijose.
Konkurso dalyviai (MT studentų komanda) laikė testą nuotoliniu būdu. Testo užduotys buvo susietos su sveikos gyvensenos, maisto saugos ir kokybės, darbo saugos klausimais ir pateiktos anglų kalba. Per fiksuotą laiką (40 min.) komanda turėjo atsakyti į 40 klausimų, spėti pagalvoti ir savarankiškai pasirinkti teisingus atsakymus. Testą atlikti komanda suspėjo laiku. Kaip sekėsi mūsų MT studentų komandai pirmajame etape – sužinosime.

Maisto technologijos katedros vedėja Laimutė Milašienė