2016 m. gegužės 11 d. Agrotechnologijų fakulteto Duonos kepimo ir miltinės konditerijos laboratorijoje vyko duonos gaminių kepimo praktinis seminaras, tema „Itališkos duonos mišinio „Ciabatta nature“ ir ruginės duonos pagerintojo “Rye Stabil“ panaudojimas duonos kepime. Paskaita apie mišinių panaudojimo galimybes duonos kepimo technologijoje.  Praktinį seminarą maisto technologijos studijų programos studentams (MT15) bei dėstytojams organizavo Maisto technologijos katedra kartu su katedros socialiniu partneriu UAB „Zeelandia“. Tai buvo antrasis tęstinis seminaras. Praktinį seminarą vedė UAB „Zeelandia“ kokybės kontrolės specialistė Raimonda Kaminskaitė ir įmonės technologė Edite Čereškeviča. Įmonės atstovės pristatė įmonės veiklą, naujoves, asortimentą, papasakojo, kad kompanija dirba duonos, konditerijos ingredientų, margarino gamybos versle ir jai labai svarbu ugdyti savo kartą ir taip išsaugoti įmonės tvarumą. Kompanija fakulteto duonos kepimo laboratorijai padovanojo labai reikalingo gamybinio inventoriaus, paženklinto  įmonės logotipu. Praktinio seminaro dalyviams buvo išdalinta mokomoji medžiaga, pagal kurią ir vyko praktinė veikla. Studentai dirbo su UAB „Zeelandia“ atvežtomis žaliavomis. Tešla duonai buvo ruošiama panaudojant itališkos duonos mišinį „Ciabatta nature“ ir ruginės duonos pagerintoją „Rye Stabil“. Studentai ir jų dėstytojai išgirdo naudingos informacijos apie mišinių panaudojimo privalumus kepant duoną, išmoko duoną suformuoti, kiekvienas turėjo galimybę savo rankomis tai padaryti, pajusti skirtingos tešlos konsistenciją, susukti tešlos juostas, paruošti formas, naudojant purškiamą aliejų, kad gaminys nepriliptų prie formos paviršiaus,  kepė, o iškeptą duoną turėjo įvertinti jusliškai ir ją palyginti su tokia pačia duona tik pirkta prekybos centre. Paruoštus gaminius degustavome. Skaniausia duona – iškepta pačių, praktinio seminaro metu. Seminaro pabaigoje visiems dalyviams buvo išduoti UAB „Zeelandia“ Akademijos diplomai.

Maisto technologijos katedros vedėja Laimutė Milašienė