2015 m. rugsėjo 25 dieną Maisto technologijos katedros lektorės Jurgita Lazdauskienė, Jolita Savickienė, Laimutė Milašienė kartu su Agrotechnologijų fakulteto dekane Nijole Liepiene dalyvavo Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) organizuojamoje mokslinėje – praktinėje konferencijoje „Agroinovacijų ir maisto technologijų krypties pristatymas: sprendžiamos problemos ir iššūkiai“, kurios metu buvo aptarti pasiekimai agroinovacijų ir maisto krypties technologijų srityje, įvertintas inovacinis agro srities potencialas, galimybės spartinti šios srities subjektų plėtrą bei kūrimąsi. Konferencija vyko Babtuose, Kauno r., Lietuvos agrarinių miškų mokslų centro, Sodininkystės ir daržininkystės institute, kurios metu savo pasiekimais, patirtimis agroinovacijų sektoriuje dalinosi įmonių vadovai, mokslininkai (prof. P. Viškelis, prof. D. Leskauskaitė, prof. P. R. Venskutonis), technologai  bei kitų institucijų atstovai. Pristatytos pagrindinės temos – saugesnis ir funkcionalusis maistas, biorafinavimas, inovatyvios biožaliavos, augalų selekcija, produktai ir technologijos, kurios galėtų tapti pasaulinėje rinkoje konkuruojančiais, puikiais žinių komercinimo bei technologijų pardavimo sėkmės pavyzdžiais. Renginio metu veikė  paroda, kurioje savo inovatyvius sprendimus, technologijas bei pasiekimus pristatė agroinovacijų ir maisto pramonės srityse veikiančios įmonės: UAB „Rūta“, MB ‚Sulčių fabrikas“, UAB „Mėlynė“, UAB „Paslaugos žemdirbiams“ ir kitos, o LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės institutas pakvietė visus konferencijos dalyvius ir svečius į integruoto mokslo, studijų ir verslo centro „Nemunas“ atviros prieigos centro Vaisių ir daržovių perdirbimo technologijų modeliavimo laboratorijos atidarymą. Tai buvo išties puikus renginys – mokslas ir verslas turi eiti kartu, nors ir koks sunkus būtų mokslo ir verslo bendradarbiavimas…

Maisto technologijos katedros vedėja Laimutė Milašienė