2015 m. vasario 19 d. ATF Maisto technologijos, Chemijos katedros, VK Karjeros centras ir SA pakvietė visus maisto technologijos ir cheminės analizės studijų programų studentus ir kitus, besidominčius karjeros planavimu, į Karjeros dieną.

Savo sėkmės istorijomis, patirtimi ir praktinėmis žiniomis dalijosi maisto įmonių atstovai: UAB „System Venbo“ –  Vilma Stanevičienė, „Kauno grūdų“ įmonių grupės atstovės – Jolanta Šiurkuvienė ir Laura Poškienė, UAB „Agro Produktai“ –  Ignas Adomavičius, Virtuvės mitų griovėjų (VMG) kulinarinio projekto kūrėjas Alfas Ivanauskas.  Jie patarė jaunimui jau studijų metais stengtis įgyti kuo daugiau praktinės patirties, atsakyti sau, kokį karjeros kelią nori pasirinkti. Beata Gervickaitė ir Dovilė Liubinienė, VK Karjeros centro ir Studijų tarnybos atstovės, vedė seminarą „Efektyvi darbo paieška“, pateikė daug naudingos informacijos apie šiandieninę darbo rinkos situaciją, apibūdino įsidarbinimo galimybes, pasidalijo naudinga patirtimi rengiant įsidarbinimo dokumentus.

Po pagrindinio pranešimo chemikai susitiko su studijų programos Cheminė analizė socialiniais dalininkais. Juos atstovavo studijų programos Cheminės analizės technologija absolventai. Romas Tamoševičius, UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“ Mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros centro jaunesnysis mokslo darbuotojas, pasidalijo savo sėkmės istorija ir savo, kaip jaunojo mokslininko, tyrėjo veiklos patirtimi. Tatjana Staražinskienė, UAB „Labtarna“ chemikė, jau 25 metus dirbanti šioje srityje, supažindino susirinkusius su chemiko darbo specifika ir kasdienybe, akcentavo, kad iš šalies chemiko darbas atrodo nuobodus ir monotoniškas, tačiau yra kitaip: jis kasdien vis naujas, įdomus, reikalaujantis kruopštumo, kantrybės ir kūrybos. Justyna Rusecka, Valstybinės augalininkystės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos Augalininkystės produktų kokybės tyrimų laboratorijos vyriausioji specialistė, pristatė savo darbo specifiką, supažindino su laboratorijoje atliekamais tyrimais ir mėgstamu, įdomiu darbu. Agnė Pakajevaitė, UAB „Sicor Biotech TEVA“ proceso kontrolės grupės analitikė, papasakojo apie dalyvavimą vaistų kūrimo ir kontrolės procese. Agnė džiaugiasi baigusi chemijos studijas Vilniaus kolegijoje.

Pertraukėlių metu visi vaišinosi arbata, kava, studijų programos maisto technologija pirmakursių kepiniais, bendravo, dalijosi autografais. Renginys buvo įdomus ir naudingas ne tik  studentams, bet ir įmonių atstovams. Pasibaigus renginiui maisto technologijos studijų programos studentai dalijosi įspūdžiais ir nuomonėmis: Karjeros dienos renginys mums padeda atrasti save, siūlo įvairių galimybių, nes patirtis padeda suprasti, ko iš tikrųjų nori (Justina). Supratome, kad maisto gaminimas yra plati sfera, kur galima save realizuoti: rašyti straipsnius apie maisto gamybą, fotografuoti, kurti naujus ir sveikus patiekalus (Greta). Tikėkimės, kad šis renginys taps tradicinis ir vis daugiau maisto gamybos specialistų pasidalins su studentais  savo praktine patirtimi ir sėkmės istorijomis (Julius).

Maisto technologijos ir Chemijos katedros